Daca anii 80 vi s-au parut a fi cei mai frumosi din punct de vedere muzical, trebuie sa stiti ca ati avut dreptate. Am spus intotdeauna ca muzica ce s-a nascut intre anii 1980-1990 este de o frumusete aparte chiar daca tanara generatie nu pare sa o inteleaga. Muzica se simte in primul rand, nu se intelege. Nu e nimic de inteles in toata chestia asta. Daca ai muzica in sange si ai anumite gusturi, o simti fara te mai gandesti cine, ce canta.

Astazi vi-l prezint pe Yuri, un rus pe care l-am cunoscut pentru prima data la Discoteka 80s, Moscova bineinteles. Ador muzica anilor 80 si intotdeauna i-am admirat pe rusi pentru faptul ca au pus bazele acestui spectacol extraordinar, numit Discoteka 80, spectacol in care defileaza marile nume muzicale din acei ani magnifici, 1980. Piesa lui Yuri, Bielie Roze mi-a ramas asa intiparita in minte. Nu mai auzisem de el pana atunci si din punctul meu de vedere este unul dintre cei mai mari cantareti de muzica specifica anilor 80 din cate am cunoscut.

Yuri si-a inceput cariera prin 1986 in grupul Laskovyi Mai, alaturi de care a stat vreo 6 ani, pana in 1992. Este unul dintre putinii artisti care s-au lansat in anii 80 si canta si astazi, compun, fac senzatie. Ma uitam pe chipurile celor care erau veniti la Discoteka 80 si erau multi trecuti de 50 de ani. E incredibil cat de bine reusesc unii sa se adapteze vremurilor pe care le traiesc. Yuri are piese compuse si-n 2014, si in 2015 chiar, sunt curios cati dintre marii artisti ai anilor 80 se mai pot lauda cu asta? Foarte putini…

Va las sa ascultati Bielie Roze a lui Yuri si eventual astept sa imi spuneti daca il cunoasteti pe tip, daca il stiati dinainte sa cititi acest articol.

 

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.