Ma uitam la clipul de ma jos si realizam faptul ca aceasta echipa de micro juniori nu reprezinta altceva de cat o radiografie a echipei de seniori. Talent, driblinguri, tehnica, lucruri care reusesc incet si sigur sa cladeasca un viitor in fotbalul spaniol pentru echipa de fotbal FC Barcelona. E drept, si fondurile sunt de partea lor si isi permit sa scolarizeze asemenea copii, insa tragem speranta ca mortul numit fotbalul romanesc va invia odata si-o data mai devreme de cat cea de-a 3-a venire a lui Mesia.

Ce n-as da sa vad si in Romania asemenea copii talentati sau asemenea echipe care se ingrijesc de tinerele talente. Din pacate la noi nu sunt fonduri pentru educatie de nici un fel. Suntem genul de oameni care inchid scoli in loc sa construiasca. Atata timp cat vom continua in aceasta mentalitate corupta, fotbalul va sta acolo unde-i e locul, ingropat la 3 metri sub pamant. Regele Hagi a prevestit declinul fotbalului romanesc inca din 1998 si iata ca s-a adeverit.

Nu vom putea compara in veci FB Barcelona cu echipele romanesti nici de juniori nici de seniori desi mi-as dori din tot sufletul sa se intample asta. Sa vad si eu o echipa de fotbal romaneasca in Champions League ca se bate pentru cupa, sau macar un UEFA. Am avut candva scoli puternice pentru tinerele talente. Una dintre ele a ajuns cu patronul prin puscarie, restul s-au desfiintat. Degeaba ai talente in tara daca nu le descoperi si daca nu ai pentru ele o baza sportiva de care sa profite. Nu poti avea copii talentati daca nu ii cauti, daca nu te ingrijesti de ei. Acesta este motivul principal pentru care fotbalul romanesc nu mai scoate la lumina nici un talent de ani de zile.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.