SHARE

Cu siguranta ca multi dintre voi ati auzit de dry ice sau pe romaneste, gheata carbonica. Desi multi am auzit despre ea, putin stim cum se produce sau mai bine zis la ce foloseste. Adevarul este ca nu putem avea pretentia sa ne pricepem la toate si sa stim tot, insa putem avea pretentia sa ne documentam putin si sa invatam in fiecare zi cate ceva in plus. In plus, gheata carbonica are multiple intrebuintari pe care le vom aminti si noi in articolul ce urmeaza.

Ce este gheata carbonica?

Gheata carbonica nu este altceva de cat forma solida a dioxidului de carbon, folosit deseori in industria alimentara. De asemenea, gheata carbonica mai este folosita si pentru efecte speciale la nunti, pentru transporturi medicale, pentru sablare chiar. Da, nisipul a incetat de mult sa fie unicul ingredient pentru sablare. Iata ca in ziua de azi se poate sabla chiar si cu gheata carbonica.

Unde este intrebuintata aceasta gheata carbonica?

Gheata carbonica folosita in baruri are rostul de a crea acel fum alb in pahare. Exista niste granule speciale care odata puse peste sampanie sau vin, apare acest efect al “fumului alb” ce dispare in circa 3-5 minute. Dupa ce gheata carbonica se evapora, bauturile se pot consuma fara probleme pentru ca dupa cum spuneam mai sus, gheata carbonica este folosita de zor in industria alimentara, este comestibila, nu face rau organismului in absolut nici un fel.

bauturi-gheata-carbonica

Pentru nunti, gheata carbonica poate sa creeze acel fum gros alb care se lasa pe podea. Dansul mirilor de exemplu este de cele mai multe ori insoti de acest efect special. Creeaza o aura de basm pe care cred ca toti mirii si-o doresc, mai ales miresele. Daca doriti acest efect special la nunta, aveti in vedere ca cererile sunt foarte mari si ar trebui sa luati in legatura din timp cu o firma ce va poate ajuta in acest sens. Eu vi-i pot recomanda pe cei de la dry-ice.ro pentru furnizarea acestui efect special.

gheata_carbonica

Spuneam mai devreme ca gheata carbonica se foloseste de zor in industria alimentara. Ei bine, discutam despre alimentele ce au nevoie de o anumita temperatura mai scazuta. O sa intalniti gheata carbonica prin avioane unde nu exista frigidere. Va dati seama, ca fix frigiderul cat toate zilele ar mai lipsi dintr-un avion… Astfel, gheata carbonica reuseste sa pastreze temperatura scazuta alimentelor.

Daca v-ati intrebat vreodata pentru ce este folosita gheata carbonica in medicina, ei bine pentru inlaturarea negilor dar si pentru depozitarea probelor biologice. Foarte important, nu incercati indepartarea negilor cu gheata carbonica daca nu ati vizitat in prealabil un medic. Sfatul unui medic este intotdeauna bine venit si absolut necesar.

Articole Recomandate

Ești instructor auto sau deții o școală de șoferi? Nu neglija prezența online... Vremurile pe care le trăim sunt destul de înrădăcinate în tehnologie iar minunea secolului 21, internetul, pare să aducă din ce în ce mai multe avantaje pe măsură ce evoluăm ca societate. Evident, int...
Cum să amenajăm grădinița ca la carte Grădinițele în ziua de azi trebuie să arate extraordinar de bine pentru ca părinții să accepte să își aducă copiii în asemenea incinte așa că atunci când vine vorba despre amenajarea acestor spați...
Alegerea mobilierului la comandă – o alternativă economică şi practică După zilele obositoare şi stresante de la serviciu, cu toţii ne dorim să ajungem acasă şi să ne relaxăm în spaţiul intim şi confortabil al locuintei. Din acest motiv şi din multe altele, este foarte i...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here