Desi instalarea unui sistem de supraveghere pare un lucru destul de alambicos, nu este nici pe departe asa. Lucrurile sunt destul de simple si cred ca oricine se poate descurca cu instalarea atata timp cat are notiuni elementare de electrica si electronica. Practic, sunt jucarii pentru copii mari si totul este facut pe sistem plug and play. Spun asta pentru ca am instalat la randul meu cateva sisteme DVR si stiu ca nu este numic complicat. Astazi, la moda sunt sistemele NVR intrucat acestea suporta camere ip. Camerele ip nu au nevoie de fire si cabluri trase si etc asa ca sunt recomandate celor care isi pun sistemul de securitate dupa ce termina finisajele interioare in casa si cablurile sunt deja trase prin pereti.

Ce trebuie sa cumperi pentru a instala un sistem NVR

  1. Unitatea NVR in sine
  2. Camere ip
  3. Hard Disk pentru inregistrarea datelor – se poate si in cloud

Ce trebuie sa faci dupa ce instalezi sistemul NVR si camerele de supraveghere

Dupa instalarea propriu-zisa trebuie sa modifici datele de acces, utilizatorul si parola intrucat fiind vorba despre camere de supraveghere care trimit date prin internet, e posibil sa fiti tinta hakerilor. Pentru a evita acest lucru, nu uitati sa securizati sistemul dupa setare. Aveti aici un clip in care se discuta exact despre treaba asta. Cu totii ne dorim sa avem acces la camerele din casa atunci cand nu suntem in incinta, asa ca mereu o sa existe probabilitatea ca cineva sa intercepteze aceste camere daca nu exista securitate in retea. Din acest motiv, modificati userul si parola imediat dupa ce terminati de setat sistemul. Parole precum “admin” sau “12345” nu sunt asa dificil de spart de un haker, va dati seama si de multe ori cam acestea sunt parolele default ale dispozitivelor.

Optati cu incredere pentru camere de supraveghere si sisteme NVR intrucat sunt singura sansa sa va feriti de hoti. Joaca dublu rol: intimideaza hotii iar in cazul in care acestia tot va calca casa, aveti o sansa in plus sa va recuperati paguba.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.