Relaxarea este foarte importanta pentru noi intrucat traim niste vremuri foarte stresante si foarte agitate. Bine zicea cel care zicea ca stresul este boala secolului in care traim. E destul de complicat sa mentii un nivel al stresului in parametri normali atata timp cat exista stres acasa din cauza neajunsurilor. S-au cam dus vremurile in care oamenii aveau de toate, si bani si serviciu stabil. In ziua de azi nu iti mai garanteaza nimeni absolut nimic. Nu poti sa mai pui baza in nimeni ca-ti va oferi un job stabil pentru urmatorii 30 de ani, astfel incat sa poti face si tu un credit prin Prima Casa si sa iti cumperi un acoperis deasupra capului, in rate. Din pacate, statul nu mai da case ca pe vremea lui Ceausescu pentru ca nu mai munceste nimeni sa le construiasca.

Nivelul de stres creste exponential pe masura ce petrecem mai mult timp in trafic

In trafic din nou, avem parte de stres. Masinile s-au inmultit foarte mult si uneori e un adevarat calvar sa strabati orasul cu masina, de multe ori iti vine sa o lasi parcata si sa mergi pe jos unde ai treaba. Oricum ajungi mai repede asa. Faptul ca in trafic sar scantei de multe ori a ajuns sa nu mai fie ceva foarte WOW. Pai cine sa fie oare in masina? Nu cei care sunt stresati de viata de zi cu zi? De neajunsuri si de probleme? Bineinteles ca tot ei sunt si faptul ca exista posibilitatea sa lovesti masina – ceea ce inseamna costuri si bai extra – este de multe ori raspunzatoare de aprinderea spiritelor. Daca ne aducem aminte cate masini erau pe strazi in urma cu vreo 15 ani si comparam cu cele din ziua de azi, o sa vedem ca acestea s-au inmultit fenomenal de mult. Oricine isi permite in ziua de azi sa isi cumpere o masina.

Fotoliile pentru masaj, pe cat de caraghioase par pe atat de utile sunt

Dar cum putem scapa de acest stres in cel mai simplu mod cu putinta? Stresul de la job, de acasa, din trafic, trebuie sa aiba un remediu modern si asta nu inseamna sa iei pastile. In nici un caz. Poti incerca de exemplu relaxare cu fotoliu pentru masaj. Da, ma refer la acele fotolii pe care le vedeti prin hipermarketuri, care functioneaza cu niste bancnote. Eu unul am incercat asa ceva si a fost super ok. Daca as avea posibilitatea, mi-as cumpara unul pentru acasa. Sau macar as recomanda sefilor care au angajati stresati sa le cumpere unul, cu siguranta ar creste destul de mult productivitatea. Pana la urma, asta e tot ce conteaza pentru un patron, nu? Productivitatea. Daca exista posibilitatea sa o imbunatatesti, de ce nu? Cred ca in primul rand este de datoria lor sa incerce treaba asta, nu?

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.