In cele ce urmeaza, o sa va povestesc cum puteti avea canapele impecabile, intr-un mod cat mai normal si firesc, nu prin metoda Pacala, adica a mea. Saptamana trecuta am poposit pentru cateva ceasuri la Bucale, sa vizitez un prieten. Veneam dinspre Constanta si ma duceam casa la Severin, cand a sunat telefonul. Era Vasile, un prieten bun de-al meu din liceu. Ne auzeam aproape saptamanal la telefon. El se mutase cu serviciul in capitala si eu am ramas la Severin.

Ma suna si intamplarea face sa fiu in apropiere de Bucuresti. Ii zic ca-i fac o vizita daca tot nu ne mai vazusem de vreo 2 ani. Vorbeam la telefon, insa nu aveam cum sa ne mai vedem. Isi cumparase o casa undeva la marginea Bucurestiului, asa ca nu mi-a fost deloc dificil sa ajung. GPS-urile cu Maps de la Google sunt destul de actualizate, te duc oriunde in Bucuresti daca stii numele strazii. In 10 minute eram deja la el la poarta si sunam la sonerie.

Iese Vasile alb ca varul, de fapt avea chiar var pe el si ma pofteste inauntru… Imi povesteste ca renova o parte a casei si ma conduce sa vad ce si cum… Vasile asta era mai de la tara si ma asteptam sa vad o tampenie acolo cat capul lui de mare. Bineinteles ca n-a durat mult pana sa vad ceva de genul. Acoperise cu ziare totul in jur, mai putin canapeaua…

Si-i zic:

  • Ma Vasile, ce dracu faci ma cu canapeaua neacoperita? Uite ca e alba toata, ce-i cu praful asta?
  • Am spart un perete despartitor si am uitat sa o acopar. Dupa ce s-a asternut praful in jur, nu am mai vazut-o, s-a camuflat…
  • Mama Vasile, numai tampenii faci… Ada repede aspiratorul sa o curatam…

Bine, dupa tampenia lui, urmeaza a mea… Am inceput sa aspir praful ala de caramida pana s-a stricat aspiratorul. Se pare ca nu a fost conceput pentru asa ceva. E prea fin praful ala si prea mult cred… Dupa ce am aruncat la tomberon aspiratorul, am inceput sa cautam pe internet o firma care se ocupa cu asemenea servicii, adica cu reeducarea prostilor…

Glumeam, am cautat o firma care se ocupa cu servicii de curatenie canapele si fotolii. Ne-am oprit la Star Clean Detail spalare canapele Bucuresti. Am sunat, am dus canapeaua cu masina mea ca el nu are masina, (Nu va mai povestesc cum am traversat Bucurestiul cu canapeaua pe capota…) si am plecat inspre Severin.

Cu Vasile mai vorbesc si acum la telefon si imi spune ca e destul de multumit cum i-au curatat baietii canapeaua. Aproape ca nu o mai recunoaste. M-am bucurat sa aud asta si m-am bucurat ca am aflat faptul ca nu trebuie niciodata sa cureti cu aspiratorul toate tampeniile, mai ales daca este un aspirator de pe vremea lui Pazvante Chiorul care oricum sta sa-si traga ultima suflare din clipa-n clipa.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.