Din 1995 pana in prezent, jocurile de strategie au evoluat destul de mult. Cu toate acestea, sunt unele care au facut istorie si nu vor putea niciodata sa dispara din mintea noastra, a celor care au copilarit in anii 90. Pe atunci, jocurile erau destul de simple si de limitate, insa unele dintre ele au iesit in evidenta si zic eu ca merita sa le trecem si noi in evidenta in cele ce urmeaza.

StarCraft II: Wings of Liberty (2010). Este cel mai jucat joc de strategie din toate timpurile. Desi a aparut in 2010, a compensat raspandirea la nivel mondial. Prima varianta a jocului, Star Craft rivaliza prin 1998 cu C&C Red Alert si era considerat o versiune SF de Warcraft. 12 ani mai tarziu, apare StarCraft II: Wings of Liberty.

StarCraft-II-Wings-of-Liberty

Warcraft III: Reign of Chaos (2002). Daca se pricepe cineva la a face lucruri din nimic, Blizzard se intituleaza. Warcraft este un joc de strategie care a facut istorie in cei 13 ani de cand a aparut.

Warcraft-III-Reign-of-Chaos

Rome: Total War (2004). Inca exista putine jocuri in lume care se pot compara cu Rome: Total War (2004), chiar daca au trecut 11 ani de cand a aparut. Multe publicatii internationale de specialitate il definesc drept The King, regele, cel mai bun joc de strategie facut vreodata.

Rome-Total-War

Empire Earth II (2005). Odata ce incepi sa te joci, o sa remarci un lucru destul de interesant. Totul pare plictisitor pana cand ajungi in cea de-a treia epoca. Jocul te trece destul de frumos prin 15 epoci, de la cea de piatra cum s-ar zice pana in prezent.

 

Command and Conquer: Generals (2003). Generals a fost varianta care a pus Command & Conquer acolo unde ii este locul, adica in istorie. Unul dintre cele mai jucate jocuri de startegie din lume.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.