SHARE

Cunosc foarte multi prieteni care sunt obsedati de-a dreptul de reducerea consumului de energie electrica. Cu toate acestea, au actiuni destul de prostesti de genul: cumpara becuri economice chinezesti care numai lumina nu dau, intotdeauna sunt atenti sa stinga becurile din incaperi si trateaza problema asta drept ceva pe viata si pe moarte, insa niciodata nu incep cu economia acolo de unde trebuie. De exemplu, niciunul nu cumpara lampi led pentru pus in curte, becuri cu led, panouri fotovoltaice pentru curte si asa mai departe. Practic, e un cerc vicios in care economie nu se prea face.

Becurile, de exterior, cele mai paguboase

Sa lasam pentru o secunda interiorul in care toata lumea se ingrijeste de problema aceasta a economiei. Din punctul meu de vedere, cea mai mare risipa de energie electrica se face in exteriorul casei, in curte unde intotdeauna e nevoie de becuri foarte puternice pe care uneori le mai uitam aprinse peste noapte sau le lasam aprinse intentionat pentru a alunga posibilii hoti, mai ales cand nu suntem acasa.

Vei face economie considerabila daca inlocuiesti vechile becuri cu filament, mari consumatoare de curent cu niste lampi led. Poti cumpara aceste lampi de pe magicled.ro si te vor ajuta sa reduci foarte mult costurile cu energia electrica. O asemenea lampa cu led, pe langa anduranta (nu se arde), cu un consum de 40W iti ofera luminozitatea unui bec cu filament de 300W. Cam atata, 200 -500W au becurile de curte, de exterior.

Combinatia panouri solare + lampi led

De asemenea, trebuie sa iei in calcul si cateva panouri solare cu ajutorul carora poti folosi energia solara in loc de cea din sistemul electric al casei. Eu de exemplu, daca as sta la casa, as combina lampile LED cu un sistem de panouri solare ce contin si o baterie. Pe timp de zi, bateria se incarca si cu ajutorul ei alimentez lampile de exterior din curte pe timp de noapte. Cred ca ar fi cea mai eficienta metoda de a economisi energie electrica, creand un sistem independent mai ales cand stii ca acolo exista cel mai mare consum.

Articole Recomandate

Ce patut din lemn pentru copilasi am gasit pe internet? Este bine cunoscut faptul ca atunci cand partenerii unui cuplu se pregatesc sa devina parinti experimenteaza o multitudine de sentimente combinate, extrem de diferite. De asemenea, acestia intra intr-...
Copilul tău vrea să se joace? Iată de ce ar fi mai indicată o consolă Orice copil născut în era modernă o să dorească jocuri moderne. Așa cum noi ne jucam cu console TV când eram mici, la fel și copiii din ziua de azi or să-și dorească jocuri pe calculator. Ei bine, în ...
Principalele avantaje ale unui autocolant auto Vopsitul unei mașini poate să aducă după sine multă nemulțumire și bătaie de cap dacă stăm să ne gândim mai bine cum sau cine sunt meseriașii care execută acest timp de lucrare. Din păcate, nu prea ma...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here