SHARE

Cunosc foarte multi prieteni care sunt obsedati de-a dreptul de reducerea consumului de energie electrica. Cu toate acestea, au actiuni destul de prostesti de genul: cumpara becuri economice chinezesti care numai lumina nu dau, intotdeauna sunt atenti sa stinga becurile din incaperi si trateaza problema asta drept ceva pe viata si pe moarte, insa niciodata nu incep cu economia acolo de unde trebuie. De exemplu, niciunul nu cumpara lampi led pentru pus in curte, becuri cu led, panouri fotovoltaice pentru curte si asa mai departe. Practic, e un cerc vicios in care economie nu se prea face.

Becurile, de exterior, cele mai paguboase

Sa lasam pentru o secunda interiorul in care toata lumea se ingrijeste de problema aceasta a economiei. Din punctul meu de vedere, cea mai mare risipa de energie electrica se face in exteriorul casei, in curte unde intotdeauna e nevoie de becuri foarte puternice pe care uneori le mai uitam aprinse peste noapte sau le lasam aprinse intentionat pentru a alunga posibilii hoti, mai ales cand nu suntem acasa.

Vei face economie considerabila daca inlocuiesti vechile becuri cu filament, mari consumatoare de curent cu niste lampi led. Poti cumpara aceste lampi de pe magicled.ro si te vor ajuta sa reduci foarte mult costurile cu energia electrica. O asemenea lampa cu led, pe langa anduranta (nu se arde), cu un consum de 40W iti ofera luminozitatea unui bec cu filament de 300W. Cam atata, 200 -500W au becurile de curte, de exterior.

Combinatia panouri solare + lampi led

De asemenea, trebuie sa iei in calcul si cateva panouri solare cu ajutorul carora poti folosi energia solara in loc de cea din sistemul electric al casei. Eu de exemplu, daca as sta la casa, as combina lampile LED cu un sistem de panouri solare ce contin si o baterie. Pe timp de zi, bateria se incarca si cu ajutorul ei alimentez lampile de exterior din curte pe timp de noapte. Cred ca ar fi cea mai eficienta metoda de a economisi energie electrica, creand un sistem independent mai ales cand stii ca acolo exista cel mai mare consum.

Articole Recomandate

La cine apelăm pentru mutări mobilă București? A te muta în București dintr-o chirie în alta e ceva destul de comun. Atât timp cât circulația în oraș este blocată zi de zi, ai nevoie de o casă cât mai aproape de locul de muncă. De obicei, în 90% d...
Monedele virtuale – o sursă sigură de venit dacă ești bine informat În ultimii ani, monedele virtuale au devenit o sursă foarte bună de făcut bani pentru cei care au deținut anumite informații ori au fost pur și simplu inspirați. Desigur, în acest moment există oficia...
TOP 10 destinații europene pentru City Break Ideea de City Break a devenit din ce în ce mai interesantă pe măsură ce prețurile pentru biletele de avion au tot scăzut. În ziua de azi poți să decolezi către orice țară europeană cu mai puțin de 100...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here