Daca unii dintre voi se indoiau vreodata ca Alex Velea canta manele, iata in cele ce urmeaza ca nu ne-am insalat. De fapt, cred ca el a cam cochetat cu manelele in trecut din moment ce vad ca il imita atat de bine pe Florin Salam. Bine, nimic nou, caci Velea canta oricum niste manele mai romanizate putin si cam atat.

Nu tin minte sa fi scos Velea vreo piesa care sa devina hit international. Nu, el e mare si tare local, unde toate pitipoancele sunt terminate dupa muschi si tatuaje, nicidecum dupa voce. Bine, nu zic ca Velea nu are voce, insa nu cred ca o foloseste in modul bun. Poate ca doar foamea de bani il impinge spre un comercial atat de evident.

La fel si despre Florin Salam spun, omul canta bine, nu degeaba marele Goran a ales sa traga un concert cu el. E tigan dar muzica pe care o canta el indobitoceste prea mult marea de prosti din Romania, ca avem mai multi prosti la cantar de cat oameni normali, inteligenti, asa cum ar trebui sa fie. Manele asculta doar oamenii cu o inteligenta maxim mediocra.

Numai daca stai sa asculti ce mesaje transmit, te crucesti. Defapt, daca stam sa ne gandim mai bine oamenii nu au o problema cu maneaua in sine, ci cu mesajele care se transmit, in textele scrise prost de niste analfabeti si de subiectele puerile cate-o data. Sa nu mai spun de textele cu “am valoare” “banii e totul”, etc…

Fiecare este liber sa asculte ce vrea si ce-i place, insa ideal ar fi sa ascultam lucruri care ne sunt utile, nu manele de doi lei care nu transmit absolut nimic. Bine, momentan transmit multa incultura dar cui ii pasa atata timp cat toata lumea le asculta, nu?

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.