SHARE

Amza Pelea a fost unul dintre cei mai mari comedianti si actori pe care i-am vazut vreodata. Desi a murit inainte sa ii cunosc operele, astazi ma uit cu cea mai mare placere la schitele si la filmele in care acesta a ajucat. Alaturi de Toma Caragiu il consider unul dintre cei mai mari actori romani, printre care mai amintesc si pe Dem Radulescu, Ion Besoiu, Jean Constantin si multi altii.

Actori ca Amza se nasc o data la un secol si din pacate teatrul si filmul romanesc au murit de mult. Nu se mai cauta, nu mai vrea nimeni sa se faca actor. De ce sa te faci actor? Ca sa fii platit cu 8 milioane pe luna si sa joci in piese cu 8 oameni in sala? Tineretul din ziua de azi nu mai vrea nici filme nici teatru. Filme poate vor dar numai daca sunt cu bataie, de actiune, explozii, etc. Mai amintim si comediile porcoase care se pare ca au mare succes in Romania.

Pai ce sa aiba succes intr-o cocina de porci daca nu trocul? Stiu ca suna cam urat comparatia, insa cred ca asta este realitatea. Nu putem sa oa scundem precum gunoiul sub pres. Oamenii ai nevoie de cultura, nu de incultura si din pacate ei sunt cei care-si doresc incultura. Teatrele se inchid pentru ca nu mai sunt actori si pentru ca nu se mai duce nimeni la spectacole. Cultura a falimentat de mult in tara asta.

Va las cu Amza si cu bicicieltele, sa radeti si voi cum am ras si eu cateva minute bune… Umorul de calitate nu piere niciodata, din contra, e precum vinul. Pe masura ce trece vremea e tot mai de calitate.

Articole Recomandate

Mister Bean la bibliotecă Am văzut multe clipuri cu Mister Bean dar pe acesta se pare că l-am sărit. Abia acum l-am văzut după ce un prieten l-a distribuit pe Facebook. Nu știu voi, însă eu unul sunt mare fan Mister Bean și în...
It’s my life – versiunea rusească De vreun an de zile un clip rusesc face ravagii pe YouTube. Este vorba despre un clip cântat de un tip cu accent rusesc după celebra piesă a lui Bon Jovi - It's my life. Bine, nu muzica în sine este c...
Cum ajung asemenea oameni să creadă că au voce? În 2013, la X Factor UK și-a făcut apariția un tânăr de culoare ce cocheta cu lumea modellingului și care zicea că vrea să fie faimos și în lumea muzicii. Spunea că are voce și că poate să cânte destu...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here