SHARE

Ce inseamna postul la romani

  • Postesti?
  • Nu postesc…
  • De ce nu postesti? Nu esti credincios?
  • Nu, nu sunt…

 

Ei bine, asa se desfasoara de cele mai multe ori un dialog intre o persoana care posteste si una care nu posteste. Ma gandeam de cele mai multe ori la postul tinut la crestini. Am observat ca foarte multa lume care tine post habar nu are de ce il tine sau ce inseamna, ce sta in spatele acestui obicei. Multi spun ca postul se tine pentru a te curata de pacate, insa biserica spune ca postul se tine pentru a te curata de boli.

De ce trebuie sa postesti?

Binserica stie ea ce stie, porbabil si in antichitate se manca mult si prost, se faceau abuzuri alimentare si etc. Oamenii au observat ca prin post, adica prin abtinere de la anumite mancaruri, devin mai sanatosi, nu se mai simt rau, etc. Postul in ideea bisericii este un obicei destul de bun si se rezuma la ponderatie. Acuma, credinciosii lui peste prajit, bineinteles ca dau alte interpretari postului, in prostia lor nemarginita.

Ce inseamna postul la romani?

Nu stiu de ce, insa cred ca tot de la tara pleaca aceasta problema. In primul rand, cea mai inapoiata lume din punct de vedere intelectual se afla in mediul rural. Acolo, timpul pare sa stea in loc si locuitorii satelor asteapta calm si fara de tagada ca acesta sa treaca… Niciodata nu e graba, niciodata nu e interes sa se faca ceva concret.

Lumea satului s-a schimbat radical in ultimii 20 de ani, asa ca nu mai e de mirare ca obiceiurile au ajuns sa fie atat de interpretate in acea zona. Cred ca cel mai mare impact l-a avut lipsa de cultura, ce oricum nu a baltit in mediul rural niciodata. Astazi, lumea satului e o lume in care munca e o gluma proasta, o lume in care alcoolul se bea fara limite.

Articole Recomandate

De la buștean la scândură – așa se face reclama peste ocean În ziua de azi, tehnica de filmat a evoluat destul de mult. Există drone, există imagine de calitate, există camere ce pot fi atașate pe diferite corpuri și așa mai departe. Concluzia este clipul de m...
De-asta trenurile japoneze sunt cele mai sigure din lume Japonia cred că este cu cel puțin 100 de ani în fața Europei și SUA din punct de vedere al tehnologiei, a infrastructurii. După cum știm, în această țară se circulă foarte mult cu trenul, la viteze ma...
De ce se mănâncă românii între ei în străinătate? Cei care și-au făcut un rost în străinătate se plâng mereu de faptul că românii de prin jurul lor sunt foarte aroganți, foarte invidioși, ar face orice să-i sape și s-ar bucura nespus dacă ar avea par...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here