SHARE

Ce inseamna postul la romani

  • Postesti?
  • Nu postesc…
  • De ce nu postesti? Nu esti credincios?
  • Nu, nu sunt…

 

Ei bine, asa se desfasoara de cele mai multe ori un dialog intre o persoana care posteste si una care nu posteste. Ma gandeam de cele mai multe ori la postul tinut la crestini. Am observat ca foarte multa lume care tine post habar nu are de ce il tine sau ce inseamna, ce sta in spatele acestui obicei. Multi spun ca postul se tine pentru a te curata de pacate, insa biserica spune ca postul se tine pentru a te curata de boli.

De ce trebuie sa postesti?

Binserica stie ea ce stie, porbabil si in antichitate se manca mult si prost, se faceau abuzuri alimentare si etc. Oamenii au observat ca prin post, adica prin abtinere de la anumite mancaruri, devin mai sanatosi, nu se mai simt rau, etc. Postul in ideea bisericii este un obicei destul de bun si se rezuma la ponderatie. Acuma, credinciosii lui peste prajit, bineinteles ca dau alte interpretari postului, in prostia lor nemarginita.

Ce inseamna postul la romani?

Nu stiu de ce, insa cred ca tot de la tara pleaca aceasta problema. In primul rand, cea mai inapoiata lume din punct de vedere intelectual se afla in mediul rural. Acolo, timpul pare sa stea in loc si locuitorii satelor asteapta calm si fara de tagada ca acesta sa treaca… Niciodata nu e graba, niciodata nu e interes sa se faca ceva concret.

Lumea satului s-a schimbat radical in ultimii 20 de ani, asa ca nu mai e de mirare ca obiceiurile au ajuns sa fie atat de interpretate in acea zona. Cred ca cel mai mare impact l-a avut lipsa de cultura, ce oricum nu a baltit in mediul rural niciodata. Astazi, lumea satului e o lume in care munca e o gluma proasta, o lume in care alcoolul se bea fara limite.

Articole Recomandate

Despre Sir Nicholas Winton Sir Nicholas Winton a organizat o operațiune de salvare în masă (Czech Kindertransport) pentru 669 de copii evrei și ceho-slovaci destinați lagărelor naziste înainte de cel de-Al Doilea Război Mondial...
Puddles Pity Party a vrut să părăsească scena la AGT Despre Puddles Pity Party am mai discutat noi în trecut și am ajuns la concluzia că este un personaj fantastic. Mie unul îmi place la nebunie și sincer să fiu, nu aș putea niciodată să spun lucruri re...
TRAGEDIE! SE INTERZIC MANELELE Unul dintre cele mai interesante materiale de pe canalul lui Răzvan Anghelescu, Vax Populi. Uite că eu nu mi-am pus niciodată întrebarea asta, ce s-ar întâmpla dacă s-ar interzice manelele. Omul s-a d...

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here