Despre calificare si cursuri de dezvoltare profesionala

Dupa anii 90, Romania s-a umplut de meseriasi. Cu toate acestea, acesti meseriasi habar nu au sa isi faca treaba asa cum trebuie. Nu de putine ori am fost nevoiti sa chemam un meserias dupa ce un alt meserias a lucrat mai devreme. De cele mai multe ori, avem bafta sa chemam la munca pe cineva fara calificare, recomandat insa drept meserias pe X sau pe Y. ei bine, sunt de parere ca lucrurile nu trebuie sa functioneze in acest mod intr-o societate sanatoasa la cap.

Meseriasul fara diploma de calificare

Il intalnim la tot pasul, primeste numele importat de “Nea’”, Nea Nicu, Nea Ion, Nea Vasile, se pricepe la toate insa nu este in stare sa repare nimic. Cand il intrebi daca are diploma, bineinteles ca nu are. S-a facut si el meserias la apelul bocancilor imediat dupa Revolutie cand i-a convenit sa frece menta drept paznic prost platit iar in timpul liber sa se apuce de ciubucareala.

Meseriasul cu diploma si cursuri de dezvoltare prodesionala

Foarte rar intalnit in Romania, este omul care are un job de care se ocupa fll time, nu este “meserias de timpul liber”. Omul are diploma in domeniul in care profeseaza si diferite cursuri de dezvoltare profesionala prin care demonstreaza ca nu a ramas la stadiul de 1990, cand a absolvit el cursul de calificare. Omul stie cum sa isi dozeze timpul intre lucrari astfel incat sa multumeasca pe toata lumea si asa mai departe,

Cursurile de dezvoltare profesionala sunt foarte importante

Sa lasam meseriasul de-o parte. Ne transpunem intr-o firma in care oamenii lucreaza la costum, cravata, calculatoare, pixuri si alte hartii. Acesti oameni au si ei nevoie de asemenea de cursuri de dezvoltare profesionala, chiar daca discutam despre alt nivel. Exista firme care se ocupa cu asemenea cursuri si o fac cu brio de ani de zile. Desi multi investesc in scoli inalte, intra dupa in campul muncii si nu mai avanseaza cu nimic fata de nivelul scolii respective.

Atata timp cat traim trebuie sa investim constant in dezvoltarea noastra personala si profesionala. Noi suntem singura garantie pentru al nostru viitor. Cu cat invatam mai multe despre domeniul in care activam, cu atat vom reusi sa ramanem la curent intr-o societate in continua miscare si in continua schimbare. Suntem obligati sa procedem in acest mod.

Cine sunt cei care nu doresc cursuri de dezvoltare profesionala

De obicei, patronii foarte zgarciti nu doresc dezvoltare profesionala pentru angajati atata timp cat afacerea le merge. Nu-si mai doresc dezvoltare profesionala nici cei care au inteligenta sub medie. Daca nu-ti dai seama ca societatea avanseaza si ca trebuie sa ramai in trend cu ea, normal ca nu vei vedea nici utilitatea dezvoltarii profesionale.

De fiecare data cand ma gandesc la modul de a fii al patronului roman la apuca niste ganduri nu tocmai frumoasa. Poate ca ar trebui sa constientizam importanta dezvoltarii profesionale a angajatilor mai mult de cat o facem astazi, sau mai bine zis nu o facem astazi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.