Da, este vorba despre piesa celor de la Parazitii, feat. Dan Lazar… Dupa cum stiti, piesa a fost interzisa de CNA si bineinteles ca nobody gives a shit. In Romania, ca sa ne intelege, CNA-ul este o institutie controlata politic, iar inafara comenzilor politice se mai ocupa si cu cenzura aplicata dupa cum bate vantul. Atata timp cat Lady Gaga nu este cenzurata de nici o institutie din lume, nu stiu cum s-au gandit cei de la CNA ca acest clip, Toate-s la Fel, trebuie scos de pe TV si radio.

Ei bine, nici nu as vrea sa ma obosesc prea tare incercand sa gasesc o explicatie, singura explicatie pe care parca as aduce-o aici se rezuma la inteligenta si la Romania. Atata timp cat Romania o sa continue sa fie tara de rahat cu care ne-am obisnuit cu totii, nimic nu se va schimba. Piesa celor de la Parazitii nu mi se pare absolut deloc obscena sau ca ar incalca vreo regula a audio-vizualului.

Aceeasi poveste este si cu BUG Mafia, pe care nu i-am mai vazut la TV de pe vremea cand lansau Dupa Blocuri… Acea piesa a fost bipuita pe ici pe colo prin partile esentiale si era difuzata de Atomic TV al acelor vremuri. Cei care au copilarit pe finalul anilor 90 stiu despre ce vorbesc. Ideea este destul de simpla: in Romani se cenzureaza in mod ipocrit si fara cap. Nimeni nu se gandeste de cat cum poate sa interzica niste lucruri care nu intotdeauna par obscene.

Eu cred ca interzicerea clipului are mai de graba legatura cu formatia in sine, cu faptul ca Parazitii sunt o formatie care folosesc cuvinte licentioase, insa se pare ca Romania a ramas in urma cu mentalitatea comparativ cu restul planetei… Daca in alte tari sunt difuzate la TV formatii mult mai acide de cat Parazitii, la noi, in Epoca de Piatra, cu siguranta asa ceva nu este posibil.

 

<center><iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/wLh7DLOpFwA” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe></center>

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.