Cei care au in jur de 30 de ani si peste cu siguranta au auzit de toti artisii / trupele insirate mai sus, in titlu. Muzica anilor 80 s-a impartit in doua mari categorii, si o sa va explic cu cuvintele mele aceasta clasificare. Avem muzica de suflet, reprezentata de artisti precum trupa Roxette si muzica eurodisco, exemplu putem da pe CC Catch si Sandra. Aceasta muzica Eurodisco a evoluat mai tarziu in muzica Eurodance, odata cu inceputul anilor 90.

Anii 90 au fost catalogati drept anii muzicii Eurodance si cred ca nimeni nu poate sa ma contrazica. Anii 80 au fost niste ani in care romantismul era in floare, motiv pentru care preponderenta era muzica de suflet, soul, nu cea eurodisco. Apoi, s-a intamplat ceea ce constatam si in ziua de azi: sentimentul incepe sa se degradeze treptat, sa isi piarda din culoare dar si din contur. Astfel, muzica eurodance a facut ravagii pe o intreaga planeta, putini artisti de muzica de suflet reusind sa mai iasa in evidenta (Roxette).

Cum am putea descrie noi anii 80 chiar daca nu i-am trait? Ei bine, romantism, bun simt, caldura, emotie, sentiment, seriozitate, saracie de ce nu?, simplitate. Cred ca simplitate este atributul si caracteristica principala a anilor 80.

Anii 80 au culminat cu Revolutia din Romania dar si cu caderea zidului Berlinului, cand cele doua Germania au devenit una singura dupa atata amar de vreme. Artisti precum Europe sau Scorpions au surprins acest moment atat de bine in piesele lor astfel incat au reusit sa dea nastere unor slagare internationale greu de uitat…

Va las mai jos niste piese atat de specifice anilor 80, in speranta ca le veti indragi si voi la fel de mult ca mine.

 


 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.