SHARE

Atunci cand luam decizia sa ne renovam casa / apartamentul, intotdeuna ne vom lovi de doua mari probleme dupa cum urmeaza: 1. Meseriasul capabil sa renoveze cu calitate si 2. Materialele de calitate. In primul rand, trebuie sa spunem ca de cele mai multe ori oamenii incearca sa abandoneze putin din calitate incercand sa iasa mai ieftin cu renovarea. Din punctul meu de vedere este o aiureala pentru ca, sa fim seriosi, cat de des renovezi o casa? O data la 15 poate chiar 20 de ani. Daca tot o renovezi atat de rar de ce sa nu lucrezi cu calitate? Sa nu mai zic de faptul ca la noi casele se renoveaza din 5 in 5 ani, nu din 15 in 15 tocmai din pricina materialelor de calitate indoielnica folosite si a meseriasilor care nu cunosc procedeele corecte de lucru.

Sa le luam pe rand deci…

Meseriasul capabil… Meseriasul in Romania a capatat un fel de notorietate si nu in sensul bun al cuvantului. Stim cu totii mitul meseriasului roman care vine, vrea banul si lucreaza de toate numai ce trebuie nu. Asta se intampla cand toti isi ia titulatura de meserias, desi in realitate au alt job, la program fix. Numai cine nu a vrut nu s-a facut meserias in Romania anilor 1990 – 2015, iar din aceasta cauza este destul de dificil sa mai ajungi la oamenii cu adevarat priceputi. E ca si cum ai cauta acul in carul cu fan. Ei bine, eu zic ca merita sa il cautati… Calitatea trebuie cautata in ziua de azi.

Materialele de constructii de calitate… Sunt din ce in ce mai dificil de gasit pe la depozitele din oras pentru ca nu le cauta nimeni. Intr-un oras sarac precum Severinul, nimeni nu vrea materiale de constructii putin mai scumpe dar de calitate. Dupa cum va spuneam, aici oamenii sunt obisnuiti sa renoveze casa o data la 5 ani (uneori si mai devreme) de cat o data la 15 ani. Alternativa ramane internetul si gasim la Adrenco Design materiale de constructii pentru cele mai reusite renovari.

Acuma, fiecare este liber sa aleaga solutia care i se pare mai potrivita. Daca intr-adevar nu sunt bani, e de inteles, insa cu siguranta e vorba doar de mentalitate aici, una specifica vremurilor comuniste cand desi toata lumea avea de toate, oamenii erau impinsi de la spate sa ia mult mult ca cine stie cand mai prind… Luau mult si de proasta calitate. In Romania contemporana nu e loc de asmenea gandire.

Articole Recomandate

Ochelari de vedere personalizați nu doar în funcție de parametrii tăi optici, ci... „Inovația face distincția între un lider și cei care îl urmează” - Steve Jobs. Inovația revoluționează tehnologii, produse, îmbunătățind experiența oamenilor și transformând modelele de afaceri. Ac...
Cum să ajungi rapid pe aeroportul Otopeni, de la Galați Zborul în ziua de azi a devenit nu neapărat un obicei, ci o necesitate. Trăim în secolul vitezei, în secolul în care timpul este de departe cel mai prețios. Nu mai avem timp de pierdut cu călătoriile ...
Mai dăruim flori de 8 Martie? Cum ziua de 8 martie se apropie cu pași repezi, sunt convins că fiecare bărbat s-a cam gândit așa ce cadou să facă femeilor importante din viața lui: iubită sau soție, mamă, fiică, soră, etc. Ziua Fem...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here