Monitorizarea prin GPS este o tehnica destul de noua pentru noi, romanii. Spun asta pentru ca suntem destul de inapoiati tehnologic fata de alte tari, desi suntem singurii cu conexiune gigabit de 8 euro din lume. Este un paradox, insa romanii evolueaza numai pe palierele care ii avantajeaza, care le convine. Cand e vorba despre torrente si despre ilegalitati, dam inainte intotdeauna. Cand e vorba despre o tehnologie uniform dezvoltata, ne lovim de indiferenta. Cand devine tehnologia nefolosita de actualitate pentru romani? Cand au nevoie de ea, bineinteles.

Despre monitorizare GPS am mai discutat noi, insa trebuie sa spunem faptul ca oricat s-ar disucta, oamenii nu vor intelege in adevaratul sens al cuvantului cat de utila este aceasta. Monitorizarea GPS iti permite tie ca antreprenor, patron, manager, sa vezi in fiecare secunda unde se afla fircare masina pe care o ai in grija, in firma. Daca ai impresia ca agnajatii folosesc masina de serviciu prea mult in interes personal, puteti monitoriza aceasta problema foarte simplu.

De asemenea, cei care detin afaceri in transportuti, un sistem de monitorizare GPS a camioanelor te va ajuta destul de mult sa controlezi modul in care soferii tai conduc masinile, vei putea vedea daca se abat de la ruta sau nu, daca incalca limitele de viteza si asa mai departe. Cel mai important, vei putea vedea daca fura motorina din rezervor. Cand lucrezi cu romani, trebuie sa ai si jandarmi in firma, altfel nu se poate mai ales daca intra pe fir si ceva combustibil. Din pacate, asa sunt romanii, nu se simt ei bine daca nu pleaca acasa cu mana goala. Majoritatea se duc la munca sa le iasa si lor ceva extra, nimeni nu se multumeste cu un salariu destul de mic si intr-un fel e de inteles, insa asta nu da dreptul nimanui sa fure.

Monitorizarea GPS va deveni in curand un standard pentru ca e din ce in ce mai necesara, nu pentru depistarea hotilor neaparat, cat pentru oprimizarea afacerii in sine. Cu totii tindem inspre costuri cat mai mici in afacerile noastre iar monitorizarea GPS cu siguranta ne poate ajuta. Atata timp cat intretii o afacere in Romania deja esti in dezavantaj din pricina taxelor si impozitelor. Platesti la stat o gramada de bani care se fura, caci daca s-ar face ceva cu ei s-ar vedea… Deja suntem frustrati ca muncim de dimineata pana noaptea pentru a dat jumatate din roade catre un stat destul de nesimtit.

In strainatate, monitorzarea prin GPS exista de ani buni, insa pentru ei a fost posibil deoarece aveau o infrastructura foarte bine dezvoltata. Cu alte cuvinte, aveau ce pune pe harta, strazi, autostrazi, etc… In Romania, GPS-ul de exemplu a inceput sa functioneze de prin 2010 la parametri ceva mai buni. Tin minte cand am plecat in Germania prin 2009, GPS-ul a inceput sa receptioneze satalitii abia in jurul orasului Budapesta, deci va dati seama cata tehnologie aveam in tara la vremea aceea. Intre timp, am avasant incet si astazi putem monitoriza prin GPS, nu doar sa ne ghidam.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.