Nu stiu de ce, dar am impresia ca google Translate este unul dintre cele mai slabe servicii Google dintre toate. Niciodata nu traduce cum trebuie. E pur si simplu un dictionar si atat, nu poate sa traduca corect fraze sau chiar propozitii. Din punctul meu de vedere, nu se poate folosi intr-o traducere onesta cat de cat. Interpreteaza intotdeauna dupa ureche si cred ca si un copil de clasa a 2-a reuseste cu ajutorul unui dictionar sa traduca mai bine de cat o face Google Translate.

Din pacate, serviciile asemanatoare care functioneaza in adevaratul sens al cuvantului sunt destul de scumpe, asa ca daca suntem nevoiti, ramane cu Google Translate. Sincer sa fiu, nu cred ca am reusit pana acum s atraduc o propozitie cum trebuie cu ajutorul acestui serviciu si de multe ori ezit sa il folosesc pentru altceva inafara de dictionar. Numai cand am de tradus cate un cuvant ma incumet, altfel nu.

Poate ca pe viitor cei de la Google vor dedica mai multa atentie acestui serviciu, intrucat e nevoie de un sistem care sa ne ajute in traducerile de zi cu zi, macar chestii elementare daca mai mult nu se poate. Eu unul cred ca google poate mult mai mult de cat pare sa afiseze in acest moment si din pacate, are alte planuri deocamdata.

Clipul de mai jos este o parodie extraordinara care scoate in evidentele acest defect al Google Translate, adica imposiblitatea de a traduce o fraza corect. Stiu ca si cei care scriu in fereastra aceea trebuie sa scrie corect, insa nu cred ca se pune problema de asa ceva atata timp cat te intereseaza o limba straina. Asteptam cu nerabdare un serviciu functional din partea celor de la Google si sa speram ca nu ne creste barba pana la calcaie asteptand acest lucru…

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.