Ma uitam la bataia din clipul de mai jos si nu0mi venea sa cred cat de bine pregatit este paznicul din imagine. Deci, sa intelegem.. Acolo e o bataie crancena intre un paznic al unei institutii, nu un politist, si un terchea bercea pus pe scandal. Deci, pentru toata lumea: tipul nu e politist, e paznic.

Ce inseamna paznic, pai avem BGS prin Bucuresti, G4S, Vigilent Security in Severin. Sunt oameni fara pregatire militara sau politieneasca, nu au dreptul sa detina arme letale si etc… Sunt niste simplii paznici si atat. ma gandeam la ei, apoi la paznicul din clip. Ma uitam la ei, apoi la paznicul din imagine. Ma intrebam in ce lume faina am trai daca toti paznici ar fi la fel de bine pregatiti ca omul din imagine.

Ca sa fi in stare sa pazesti ceva trebuie sa fi in stare sa te pazesti pe tine. Lumea in care traim este destul de nebuna, destul de slab pregatita, insa foarte agresiva. Imi imaginez ce mama de bataie isi ia mosii, femeile si burtosii angajati pe la firmele noastre de paza… Evident, oamenii sunt pusi acolo ca sa pazeasca o poarta, insa nu inteleg cum isi pot ei duce la bun sfarsit jobul daca au de-a face cu o persoana agresiva.

Bine, puteti spune ca sunt eu rautacios si ca am o problema cu “paznicii” romani. Imediat imi aduc aminte si de portarii de la Politia Comunitara ce pana nu de mult pazeau si ei porti. Azi, sunt pusi sa faca ordine pe strazi si sa dirijeze circulatia. Prea multa responsabilitate si prea multe atributii pentru niste portari, zic doar… Niste oameni fara pregatire si fara nici un drept sa lucreze in meseria pe care o au. Singurul drept este dat de pilele pe care acestia l-au avut in fostul sistem probabil.

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.