De cele mai multe ori, atunci cand avem nevoie de aparatura de calitate sau profesionala suntem nevoiti sa abandonam cautarile in oras. Cand locuiesti intr-un oras mort din punct de vedere indistrial, e clar ca oamenii vor cauta intotdeauna solutii foarte ieftine de o calitate indoielnica pe care o accepta tacit.

Ce faci atunci cand ai nevoie totusi de calitate?

Ei bine, singura sansa este internetul. Saptamana trecut am avut nevoie de un hidrofor cu pompa submersibila si bineinteles ca nu a fost chip sa gasesc in oras asa ceva. Desi exista vreo 3 magazine de bricolaj in imprejurimi, niciunul nu are marfa de calitate. Toate se axeaza pe cerere si oferta, asa ca nu au de ce sa umple rafturile cu marfa de calitate daca oamenii nu o cer…

Am inceput sa caut pe internet…

Dupa vreo jumatate de ora, m-am oprit asupra unui magazin online care mi s-a parut ok. Asadar, daca ai nevoie de hidrofoare de calitate, gasesti hidrofoare cu pompa submersibila pe net. Eu sunt genul care intotdeauna recomanda calitatea sinfuce ca dracu’ de tamaie de chinezarie. Ce rost are sa cumpar un hidrofor ieftin si sa se strice dupa cateva luni? Ia-l cara-te cu el la garantie in cazul in care exista ceva service, stai fara hidrofor si asa mai departe. Mie imi place sa cumpar lucruri trainice in care pot avea increderea ca nu vor face probleme de functionare in viitorul apropiat.

Mi-ar place sa locuiesc intr-un oras puternic industrializat, in care oamenii gasesc tot ce au nevoie la o aruncatura de bat, insa in Severin, doar internetul te mai salveaza. Are ca dezavantaj faptul ca dureaza o zi in plus pana vine curierul, insa nu ai de ales… Te bucuri totusi de preturile mici pe care magazinele online le practica si parca nu te mai deranjeaza atat de mult acea zi in plus pe care o pierzi pana ti se livreaza produsul.

Poate ca se va dezvolta si acest oras in viitorul apropiat, va reusi sa produca ceva, nu doar sa consume. E lucru stiut ca majoritatea locurilor de munca din Severin sunt in consum, in magazine si hipermarketuri, nu in productie. Ei bine, in momentul in care productia va depasi consumul, vom vedea si o usoara crestere de calitate pe toate palierele, inclusiv in magaiznele de profil ce vand si distribuie echipamente pentru diverse activitati.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.