Nu stiu care este parerea voastra, insa eu unul nu cred ca se merita sa lucrezi pe tir din doua motive:

  1. Scolarizarea costa extraordinar de mult
  2. O viata pe tir inseamna o viata ratata pe plan sentimental

Costul scolarizarii in Romania depaseste cifra ridicolului, adica peste 1000 de euro sau 4000 de lei. Atunci cand te duci sa te inscrii la scoala pentru categoriile CE, nimeni nu iti spune ca vei avea nevoie si de atestate profesionale, carduri pentru tahograf, cate si mai cate asa ca aceste costuri se tripleaza. Daca vei da 1500 de lei pentru categoria CE, vei mai da vreo 2000 pe atestate. Intrebarea este in cat timp vei recupera acesti bani? Pe langa faptul ca scoala dureaza vreo 2 sau chiar 3 luni, in functie de numarul gradelor pentru care dai examen. Cine te va angaja pe tine ca incepator pe salariu mai mare de 600 de euro? Evident ca nimeni. Eu unul nu as angaja incepatori nici daca ar zice ca-mi lucreaza gratis.

Viata e tir inseamna sacrificii, inseamna o viata singruatica. Niciodata nu vei putea avea familie atata timp cat esti mereu pe drumuri, mereu plecat. Casa ta va avea intotdeauna nu mai mult de 2 metri patrati, vei sta in caldura si in frig, iti vei face nevoile in punga odata la 3 zile si cam atat. Viata pe tir nu e viata. Nu cred ca as putea vredata sa lucrez pe tir daca as avea familie. Ma uit la diversi prieteni care incearca marea cu degetul. Isi lasa familiile si copiii pentru a pleca in strainatate. E drept, nici in Romania nu au ce face, nu poti sa mori de foame, insa dupa cum spuneam , daca ai familie viata pe tir va fii una ratata din punct de vedere sentimental.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.