SHARE

Liviu Ciulei a fost un om aparte, a trait mult si a vazut multe. Unii ar spune ca a trait prea putin si a vazut prea putine, insa doar Dumnezeu poate sa-si dea cu parerea asupra acestei probleme. Clipul de mai jos, O scrisoare Pierduta, in viziunea lui Liviu Ciulei a fost pus in scena in anul 1972, adica acum mai bine de 40 de ani. Se vede clar ca Liviu Ciulei este un altfel de om, vede lucrurile altfel, are atentie la detalii extraordinara iar acest lucru l-a ajutat sa isi faca un renume.

Desi a murit in Germania, Liviu Ciulei a pus in scena foarte multe piese de teatru, printre care si cea din clipul de mai jos. Cred ca l-am vazut de cel putin 4 ori la rand si tot dau replay, sa aud indicatiile pe care regizorul le da actorilor principali ai piesei, Stefan Banica si Toma Caragiu au fost surprinsi de cadre. Umorul pe care Liviu Ciulei il imprima piesei este greu de zarit, este un umor al expresiei si al tonului, un umor al detaliului.

In vremurile in care Liviu Ciulei regiza piese de teatru, nu exista tehnologie, nu existau calculatoare, nu existau telefoane mobile. Oamenii erau crescuti in alt fel, cu carte si cu frica de Dumnezeu. Nu e de mirare ca unii din ei ajungeau sa uimeasca o tara si o lume intreaga prin felul lor de a fi si prin munca lor. Nu e un lucru tocmai simplu sa regizezi o piesa de teatru comedie, piesa care desi are texte, textul nu asigura un hohot de ras. Conteaza si gesturile si mimica si intonatia iar Liviu Ciulei reuseste sa dea piesei incarcatura emotionala si amuzament.

Liviu Ciulei moare la venerabila varsta de 88 de ani, lasand in urma un adevarat model inspirational pentru tanara generatie de regizori si actori.

Articole Recomandate

S-a atins apogeul în materie de televiziune Episodul cu apa se numește vârful în materie de emisiune TV de entertainment. O tipă de la țară sau ceva de genul, începe să plângă în cadrul emisiunii Schimb de Mame de la Prima TV în momentul în car...
Atunci când un pilot de raliu se joacă DiRT Am dat peste clipul de mai jos pe youtube și pot spune că de atunci, l-am mai văzut de vreo 3 ori. E prea tare. Să vezi cum conduce un pilot de raliu în Dirt 3 (joc PC cu raliuri) e ireal. Parcă ai fi...
Manhattan, New York – filmare 12K Pentru cei care încă huliți formatul 4K pe Youtube spunând că voi nu aveți încă monitoare pentru așa ceva, stați cuminți. Cineva a filmat cu o dronă prin Manhattan, New York la calitate 12K. Da, ați a...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.