SHARE

Liviu Ciulei a fost un om aparte, a trait mult si a vazut multe. Unii ar spune ca a trait prea putin si a vazut prea putine, insa doar Dumnezeu poate sa-si dea cu parerea asupra acestei probleme. Clipul de mai jos, O scrisoare Pierduta, in viziunea lui Liviu Ciulei a fost pus in scena in anul 1972, adica acum mai bine de 40 de ani. Se vede clar ca Liviu Ciulei este un altfel de om, vede lucrurile altfel, are atentie la detalii extraordinara iar acest lucru l-a ajutat sa isi faca un renume.

Desi a murit in Germania, Liviu Ciulei a pus in scena foarte multe piese de teatru, printre care si cea din clipul de mai jos. Cred ca l-am vazut de cel putin 4 ori la rand si tot dau replay, sa aud indicatiile pe care regizorul le da actorilor principali ai piesei, Stefan Banica si Toma Caragiu au fost surprinsi de cadre. Umorul pe care Liviu Ciulei il imprima piesei este greu de zarit, este un umor al expresiei si al tonului, un umor al detaliului.

In vremurile in care Liviu Ciulei regiza piese de teatru, nu exista tehnologie, nu existau calculatoare, nu existau telefoane mobile. Oamenii erau crescuti in alt fel, cu carte si cu frica de Dumnezeu. Nu e de mirare ca unii din ei ajungeau sa uimeasca o tara si o lume intreaga prin felul lor de a fi si prin munca lor. Nu e un lucru tocmai simplu sa regizezi o piesa de teatru comedie, piesa care desi are texte, textul nu asigura un hohot de ras. Conteaza si gesturile si mimica si intonatia iar Liviu Ciulei reuseste sa dea piesei incarcatura emotionala si amuzament.

Liviu Ciulei moare la venerabila varsta de 88 de ani, lasand in urma un adevarat model inspirational pentru tanara generatie de regizori si actori.

Articole Recomandate

Polițistul ca polițistul, dar și infractorul merge, nu glumă Stăteam aseară cu ochii în monitor și priveam clipul de mai jos. Nu puteam nici să mă mișc. Acțiunea bate orice film cu Van Damme. Totul se petrece în Brazilia unde un polițist pe motocicletă fugăreșt...
James Arthur de România Emisiunea Te Cunosc de Undeva este după părerea mea una dintre cele mai faine existente în acest moment pe micile ecrane, pe lângă iUmor și vocea României. Bine, Vocea României se află în picaj de vre...
Flaviu Cernescu – un tânăr cu adevărat la înălțime Nu știu câți dintre voi ați auzit de Flaviu Cernescu, însă eu l-am descoperit întâmplător pe YouTube. Inițial nici nu am știut că este român. Mi-am dat seama de chestia asta abia la finalul clipului c...

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here