De multe ori ma intreb cum fac anumiti oameni sa promoveze examenul de conducere pentru categoria B. Se chinuie si ei sa priceapa cateva intrebari si dupa ce dau sala de vreo 7 ori, se vad nevoiti sa deie spaga la oras pentru a promova. Evident, datul spagii nu e o problema pentru un dobitoc ce stie bine ca e atat de prost incat prin propriile forte, nu ar avea nici o sansa.

In acest mod, dobitocii slab pregatiti ajung pe sosele, unde uita absolut tot ce au invatat in scoala, adica uita si putinul pe care l-au exersat acolo. Ma uit la cei cu lamaia in geam de exemplu, incepatorii semnalizati de pe strada. Nu e posibil ca un incepator sa comita 5 greseli in 500m. Schimba directia de mers fara sa semnalizeze, nu acorda prioritate, se incadreaza gresit si greselile pot continua. Acela este genul de idiot care nu ar fii in stare niciodata sa promoveze acest examen prin propria pricepere. A dat si el spaga unde a trebuit si iata-l cu permis.

Sunt multe astfel de cazuri si ma intreb de ce nu se ia masuri? Un politist care vede un asemenea comportament la un sofer incepator ar trebui sa ii anuleze permisul pe loc. Ce amenda? Ce suspendare? Anulat direct. Un incepator are voie sa gresasca dar nu are voie sa sfideze bunul simt si societatea. Daca si-a luat permisul pe naspa, sa ramana fara el instant la prima abatere pentru ca sunt destul de multe accidente provocate de incepatori pe sosele, din prostie, nu din neatentie. Odata iesiti din scoala ei nu mai respecta legile, nu mai respecta masurile de siguranta si merg pe starda ca pe tarlaua ma-sii de la tara. Nu e posobil asa ceva, ar trebui impuse niste legi mult mai dure pentru incepatori.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.