Verile in Romania incep sa devina din ce in ce mai toride, parca am fi in Sahara, nu intr-o tara aflata la Marea Neagra sau aproape de Dunare. Nu stiu ce se intampla, insa vremea nu anunta nimic bun daca continuam in acest mod, sa ne batem joc de clima, de natura si nu in ultmul rand, de noi insine. Cum putem face sa avem totusi putin confort atunci cand afara sunt 42 de grad Celsius? An de an, in fiecare vara, temperatura din termometru o ia razna si astfel, suntem nevoiti sa suportam o vreme demna de desert.

Ne putem izola termic casele, putem sa ne creem confortul pe care ni-l dorim. Avem aveasta posibilitate din pricina avansului tehnologic. S-au dus vremurile in care cumparat apartament la etajul 10 si eram nevoiti sa murim in el de cald din pricina lipsei solutiilor de sporire a confortului. Astazi, reusim cu brio sa creem un ambient cu o temperatura constanta prin simpla izolare a imobilului cu polistiren. Vara tine racoare si iarna cald.

Eram destul de sceptic in legatura cu aceasta izolare pana cand am vazut la un amic ce sta la etajul 4 din 4 diferenta intre inainte, cand nu era izolat si acum, cand e izolat. Temperatura este constanta si nici nu se pune problema sa fie mai mult de 23 de grade inauntru indiferent de cele peste 40 de grade de afara. Tipul a apelat la cei de pe www.izolatii.ro si se pare ca a fost o decizie destul de buna pentru ca au facut treaba de calitate. Au trecut vreo 3 ani de cand au izolat si nu sunt probleme. Fiind la etajul 4, s-a izolat interior doar, desi ideal ar fi fost sa izoleze si exterior.

Confortul termic trebuie sa ni-l facem noi. Nu o sa vina vreodata cineva sa ne faca un bine. Sper sa se dea ceva proiect de lege care sa oblige proprietarii de locuinte sa le izoleze termic inainte sa le vanda. Cam asa se face in strainatate si asa ar trebuie sa fie si la noi. Atunci cand cumperi o casa, trebuie sa stii dinainte cat de frig este in ea iarna sau ce cuptor se face in ea pe timp de vara. Stiu ca la romani surprizele se tin lant, insa trebuie sa fim cat mai corecti si cat mai cinstiti.

Eu de exemplu nu as cumpara niciodata o casa in care se aduna 40 de grade vara pentru ca nu suport caldura. Daca imi caut locuinta toamna, iarna sau primavara, sunt sanse mari sa imi blestem zlele dupa iar de izolat, nu as vrea sa-mi mai bat capul pentru ca este o operatiune destul de alambicoasa. Poate nu am la indemana meseriasi precum cei de la www.izolatii.ro si atunc chiar ca am o problema. Vreau sa am confort atunci cand cumpar, nu sa mi-l fac eu dupa…

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.