Caracterul personal este precum un diamant. Ne nastem cu o simpla piatra iar pe masura ce crestem si ne maturizam, piatra se slefuieste si reusm sa o transformam intr-un diamant. Cheia succesului acestei transformari consta in educatie dar si in inteligenta. Desi cele doua se intrepatrund, avem de-a face cu niste variabile. Atat inteligenta cat si educatia difera de la persoana la persoana. Educatia totusi reuseste sa puna bazele inteligentei inca din primii ani de viata. Se spune ca cei 7 ani de acasa sunt cei de formare. Cum apuci atunci sa cresti, asa te vei forma indiferent de scoala pe care o vei alege in jurul varstei de 8 ani. Adevarul este ca scoala in ziua de azi nu prea mai educa pe nimeni, insa este un subiect pe care il vom aborda cu siguranta intr-un articol viitor.

Caracterul dupa cum spuneam poate fi modelat, insa trebuie sa apelam la persoanele cu adevarat capabile sa ne ofere ceea ce ne lipseste. Nu exista om perfect, cu totii avem atat calitati cat si defecte pe care trebuie sa le convertim in calitati intr-un moment al vietii noastre. Este oare simplu sa convertesti defectele in calitati? Vezi aici o persoana care te poate ajuta in demersul tau. E bine sa apelam la persoanele specializate in domeniu atunci cand ne dorim succesul din prima. E drept, omul este o fiinta autodidacta, insa timpul este destul de important la randul sau. Eu unul prefer sa dau bani si sa primesc mai rapid de cat sa incerc singur si sa taraganez luni de zile. Viata e prea scurta ca sa ai timp sa inveti absolut orice si trebuie sa fim constienti de acest lucru.

De ce trebuie sa modelam caracterul? Ei bine, aici e o poveste lunga. Indea de baza sta in faptul ca trebuie sa tindem inspre perfectiune chiar daca nu o vom putea atinge niciodata. Perfectiunea este doar un simplu cuvant care cel mai probabil reprezinta ideea de Rai. Trebuie sa fim niste oameni echilibrati, cu un caracter orientat inspre binefacere si inspre bunastarea proprie. V-ati intrebat vreodata de ce va merge rau desi aveti studii, aveti calificari? Ei bine, caracterul poate sa fie o piedica destul de mare in scoietatea zilelor noastre. Oamenii sunt fiinte dificile care judeca atat rece cat si emotional si ideal este sa avem un echilibru intre calitati si defecte, astfel incat sa ne incadram in baremele majoritatii. Nu e problema, totul se invata si totul se transforma. E nevoie doar de timp, rabdare si o persoana care sa te ghideze in directia buna. Mai trebuie ambitie si dorinta de schimbare, restul vine din interior.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.