De Eminem am auzit pentru prima data in urma cu vreo 13 ani cred… Aveam vreo 14 ani si imi cumparasem un calculator, primul meu calculator. De fapt parintii il cumparasera dar se subaintelege, nu? Atunci l-am cunoscut pe Eminem. Era in voga pe la TV cu clipuri si melodii de genul The Real Slim Shady. Erau melodii care pentru un moment au socat, au placut dar au fost si urate de o parte din audeinta. Din pacate un artist nu poate sa aiba numai fani, trebuie sa aiba si hateri sau oameni care nu-l plac. Asa e viata, oamenii sunt diferiti si nu te poti astepta sa te placa toti. Melodiile cu tenta anti – homosexuali, melodiile pline de obscenitati pareau destul de ciudate cantate  de un rapper alb. Practic, aici era paradoxul si din aceasta pricina Eminem a devenit atat de faimos: un rapper alb care e in stare sa compuna demential. Exista voci care sustin ca versurile sale ar fi mai bune de cat ale lui Notorious Big.

Eminem nu a avut de o viata roz nici in copilarie nici in maturitate. Filmul 8 mile incearca sa transpuna o parte din viata lui, in special momentul in care si-a depasit conditia si a reusit sa se faca cunoscut in battle underground. Apoi, cand deja cunoscuse succesul, a avut probleme in familie cand a ramas din nou singur. Melodia Mickingbird incearca intr-un fel sa explice cele intamplate, ca multe altele de altfel.

Ideea era ca Eminem trebuia sa devina curat, asa cum spune si in “Not Afraid”.  Stilul sau dirty nu mai putea fi dat nici la radio nici la TV si a trebuit sa isi regandasca putin careira. Iata ca a reusit si de data aceasta. A reusit sa lanseze hituri care au apropae 1 miliard de vizualizari pe Youtube precum “I love the way you lie” cu Rhianna, hituri in care versurile  si stilul au cantarit mai mult de cat s-ar fi asteptat unii. Asteptam noi melodii de la Eminem si ramane de vazut cum isi va continua cariera inceput in urma cu peste 15 ani.

 

 


 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.