Atunci cand ai o firma si doresti sa fii in regula din punct de vedere legal, ai nevoie de un contabil bun. Nu mai e de joaca cu ANAF-ul asta pus pe fapte mari. Toata lumea trebuie sa fie in legalitate chiar daca isi doreste sau nu treaba asta. Cu cat ai o contabilitate mai bine pusa la punct cu atat esti mai ferit de eventuale amenzi din partea fiscului datorate greselilor sau omisiunilor.

Gasesti un contabil ieftin si bun aici, chiar daca traim intr-o tara in care nimeni nu mai are incredere in nimeni. Intr-un fel, inteleg oamenii… Atunci cand lucrezi cu cineva te astepti ca acesta sa fie foarte bine pregatit in meseria p care o ractica. Ei bine, in Romania mai rar sa gasesti pe cineva cu care sa te intelegi din acest punct de vedere. Stim cu totii cum se fac facultatile pe la noi, asa ca sa nu ne mai miram de faptul ca exista mai multa incompetenta in campul muncii de cat competenta.

Pai cum Dumnezeului sa angajez eu un contabil la firma mea daca la interviu se prezinta numai oameni care au terminat facultatea la categoria “printre altele…”? Eu am nevoie de un om care stie meserie, nu care detine o diploma in cui si asa cred ca gandesc majoritatea patronilor din Romania. Contabilitatea este totusi ceva serios, nu o poti lasa in mana oricui mai ales daca discutam despre o firma cu pretentii. Din aceasta pricina, mai bine apelezi la un contabil din alt oras care te poate ajuta faptic mult mai bine de cat unul din oras cu tine care insa nu se pricepe.

Domeniul acesta al contabilitatii se schimba mereu, in fiecare an apar lucruri noi si o data la nustiu cat timp se schimba codul fiscal. Contabilii trebuie sa fie la curent cu absolut tot ce misca in acest domeniu ca sa poata sa fie in legalitate. Legi noi se dau mereu iar agentii economici risca amenzi destul de mari daca nu se supun acestora. De cele mai multe ori, contabilul trebuie sa fie acea punte dntre organele de control fiscal ale statului si micii intreprinzatori.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.