Internetul a inceput sa devina un suport tin ce in ce mai interesant pentru toate tipurile de afaceri. Daca ne aducem aminte cum arata internetul in 1998 si cum arata astazi, multora nici nu le vine sa creada ca am evoluat atat de mult intr-un timp atat de scurt. E drept, mai trece ceva apa pe Dunare pana sa avem masini zburatoare, insa va veni un moment in evolutia civilizatiei in care o sa apara toate aparatele si masinile SF pe care le vedem azi in filme.

Ce spune oare biserica despre aceasta evolutie? Biserica are punctul ei de vedere destul de corect: evolutia si tehnologia trebuie sa existe. Nu putem sa ramanem la nivel de ev mediu doar pentru ca religia se bazeaza pe niste fapte petrecute in urma cu peste 2000 de ani. Biserica incepe sa profite si ea de situatie. Pai nu am vazut noi candela electronice ce incinge tamaia fara carbuni? Sau usile de la altar cu telecomanda? Iata ca acum gasim si cele mai bune reverende online, fara sa cautam prea mult. Internetul isi face treaba de minune si daca esti preot, pot gasi tot ce ai nevoie pentru a-ti exercita meseria, online, fara batai de cap.

Ramane de vazut in ce directie va evolua acest internet, cert este ca deja aceasta minune a secolului in care traim a devenit destul de indispensabila, cu atuurile ei dar si cu dezavantajele. Pe-o parte iti aduce la usa ieftin si in cel mai scurt timp orice obiect sau serviciu pe care il doresti, iar pecealalta parte internetul prin retelele de socializare reuseste sa tina la distanta oamenii, intr-o era mai deschisa ca niciodata comunicarii.

Biserica cu siguranta se va folosi de internet la fel ca si pana acum, isi va face televiziuni offline dar si online, posturi de radio, magazine online si asa mai departe. Cu totii trebuie sa profitam de internet indiferent ca suntem credinciosi sau nu. Daca in urma cu 10 ani biserica era impotriva tehnologiei si a internetului, iata ca s-a adaptata incet incet si a reusit sa vada potentialul pe care acesta il ascunde. Interzicerea sau declararea utilitatii inainte de a proba sunt niste tehnici destul de primitive de manipulare, tehnici ce in ziua de azi nu au cum sa aiba efect asupra unor oameni care nu prea mai cred in Dumnezeu. Astfel, biserica a reusit sa se adapteze si sa traga ceva avantaje de pe urma internetului in sine.

Cu ocazia Sfintelor Pasti, va urez o sarbatoare cat mai linistita, cat mai frumoasa in compania celor dragi voua, multa sanatate si putere de munca pentru vara ce va veni dupa Sfintele Pasti.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.