SHARE

Inca de la prima aparitie a acestui fenimen numit videchat, ideea care statea la baza lui a fost hulita de cetatenii tarilor in curs de dezvoltare din care face parte bineinteles si Romania. Ma refer aici la oamenii care au o mentalitate putin invechita, din care fac parte cu brio prejudecatile si prostia. Cu alte cuvinte, mai trebuie sa treaca ceva apa pe Dunare pana sa scapam si noi de aceasta mentalitate malitioasa si plina de ganduri ciudate. Am spus de multe ori ca suntem in urma occidentalilor cu 50 de ani, insa inclin sa cred ca e vorba de peste 100 in realitate.

Un studio de videochat din Bucuresti poate sa aduca tinerelor care doresc un job in tara platit ca in strainatate sansa unui viitor aici, in Romania. Foarte multi tineri aleg sa plece slugi in Spania sau Italia, sa culeaga capsunile spaniolilor sau sa stearga la fund batranii italienilor de cat sa accepte nivelul scazut de trai din Romania. Nimic gresit pana aici, mereu am spus fapul ca atata timp cat la noi se moare de foame, e preferabil sa muncesti orice in afara tarii, orice iti poate aduce venituri normale din care sa iti poti creste o familie si cu care sa iti poti indeplini vise.

Practic, aici se rezuma totul cand spunem Romania: tara in care nu ai sansa niciodata. Statul nu te ajuta cu nimic si nepotismele atunci cand vine vorba de locuri de munca bine platite este in floare. Asadar, de ce sa stai aici atata timp cat nu ai nici o sansa? Suntem liberi, avem o libertate pentru care s-a murit in 89 si trebuie sa profitam de ea pentru a ne fi bine, chiar daca asta inseamna strainatate, distanta de familie si de cei dragi.

Castigurile din videochat sunt deloc neglijabile. Mii de euro pe luna sunt niste sume care te fac sa te gandesti de doua ori atunci cand esti fata si doresti sa iti faci un viitor in viata. Ca sa iti construiesti un viitor ai nevoie de bani intr-o tara precum Romania. Daca exista posibilitatea de a castiga la fel de multi bani in tara ca in strainatate, de ce sa nu incerci? Treci peste prejudecatile si peste prostia oamenilor si iti faci un viitor. E destul de simpla ideea.

E usor oare sa treci peste gura lumii? Oamenii de multe ori se grabesc sa vorbeasca chiar daca nu stiu despre ce e vorba… Tipic romanilor. Multi aseamana videochatul cu industria porno, cu bordelurile, cate si mai cate… Cati oameni atata pareri, insa sunt convins ca fetele care doresc intr-adevar sa faca un ban vor reusi sa treaca cu brio peste aceste probleme derivate dintr-o mentalitate colectiva inapoiata.

Articole Recomandate

Tendințe ochelari de soare 2018 Confort, sănătate și tendințe: acestea sunt cele trei cuvinte de bază care caracterizează cel mai bine ochelarii de soare în 2018. Ochelarii de soare, cel mai cumpărat accesoriu la nivel mondial, îmbi...
Idei de cadouri de Ziua Îndrăgostiților. Idei pentru EA și pentru EL Sărbătoriți iubirea în fiecare zi, dar pe 14 februarie este oficial ziua voastră, a îndrăgostiților. Fie că alegeți să sărbătoriți Valentine’s Day, fie că alegeți să sărbătoriți ziua în care v-ați cun...
Cum poți să zbori ieftin de la Târgu Mureș? Zborul cu avionul nu mai e demult un lux. Toată lumea își permite să se urce într-o aeronavă și să viziteze străinătatea. Nu mai există bariere, nu mai există costuri exagerate pentru acest serviciu d...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here