Inca de la prima aparitie a acestui fenimen numit videchat, ideea care statea la baza lui a fost hulita de cetatenii tarilor in curs de dezvoltare din care face parte bineinteles si Romania. Ma refer aici la oamenii care au o mentalitate putin invechita, din care fac parte cu brio prejudecatile si prostia. Cu alte cuvinte, mai trebuie sa treaca ceva apa pe Dunare pana sa scapam si noi de aceasta mentalitate malitioasa si plina de ganduri ciudate. Am spus de multe ori ca suntem in urma occidentalilor cu 50 de ani, insa inclin sa cred ca e vorba de peste 100 in realitate.

Un studio de videochat din Bucuresti poate sa aduca tinerelor care doresc un job in tara platit ca in strainatate sansa unui viitor aici, in Romania. Foarte multi tineri aleg sa plece slugi in Spania sau Italia, sa culeaga capsunile spaniolilor sau sa stearga la fund batranii italienilor de cat sa accepte nivelul scazut de trai din Romania. Nimic gresit pana aici, mereu am spus fapul ca atata timp cat la noi se moare de foame, e preferabil sa muncesti orice in afara tarii, orice iti poate aduce venituri normale din care sa iti poti creste o familie si cu care sa iti poti indeplini vise.

Practic, aici se rezuma totul cand spunem Romania: tara in care nu ai sansa niciodata. Statul nu te ajuta cu nimic si nepotismele atunci cand vine vorba de locuri de munca bine platite este in floare. Asadar, de ce sa stai aici atata timp cat nu ai nici o sansa? Suntem liberi, avem o libertate pentru care s-a murit in 89 si trebuie sa profitam de ea pentru a ne fi bine, chiar daca asta inseamna strainatate, distanta de familie si de cei dragi.

Castigurile din videochat sunt deloc neglijabile. Mii de euro pe luna sunt niste sume care te fac sa te gandesti de doua ori atunci cand esti fata si doresti sa iti faci un viitor in viata. Ca sa iti construiesti un viitor ai nevoie de bani intr-o tara precum Romania. Daca exista posibilitatea de a castiga la fel de multi bani in tara ca in strainatate, de ce sa nu incerci? Treci peste prejudecatile si peste prostia oamenilor si iti faci un viitor. E destul de simpla ideea.

E usor oare sa treci peste gura lumii? Oamenii de multe ori se grabesc sa vorbeasca chiar daca nu stiu despre ce e vorba… Tipic romanilor. Multi aseamana videochatul cu industria porno, cu bordelurile, cate si mai cate… Cati oameni atata pareri, insa sunt convins ca fetele care doresc intr-adevar sa faca un ban vor reusi sa treaca cu brio peste aceste probleme derivate dintr-o mentalitate colectiva inapoiata.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.