Problema cu scaunul auto pentru copii este una relativ noua, chiar daca dupa intrarea legii in viguare nimeni nu prea pare sa o respecte. Asa e in Romania, tara in care legile sunt facute pentru a fii incalcate. Pai cati dintre noi nu am vazut parinti care isi transporta in continuare copiii pe scaunul din fata ca pe niste simplii saci cu cartofi? Fara nici macar cea mai elementara centura de siguranta…

In primul rand, haideti sa vedem de ce ai nevoie de un scaun auto…

 

  • Siguranta trebuie sa fie tot ce conteaza atunci cand vine vorba de transportul copiilor. In caz de accident, corpul lor in formare va fii mult mai afectat de cat un organism complet matur. Copiii vor suferi rani mult mai severe atunci cand vor fi implicati intr-un accident rutier. Pai imaginati-va o tamponare frontala cu un copil aflat pe scaunul din fata neasigurat cu absolut nimic sau chiar si pe bancheta din spate… Pur si simplu se loveste precum o minge de ping – pong.
  • Amenda data de politie nu este deloc neglijabila. In cazul in care un copil sub 12 ani sta pe scaunul din fata al masinii, riscati o amenda de pana la 1400 de lei. Daca ne gandim logic, un scaun pentru copii nu se apropie nici pe departe de 1400 de lei… Stim cu totii faptul ca cei mici nu prea stau cuminti pe bancheta din spate, sunt agitati si neastamparati, insa ganditi-va macar la amenda atunci cand ii transportati pe scaunul din fata, daca sunteti dispusi oricum sa renuntati la siguranta lor pentru a-i putea supraveghea mai bine. Copilul sub 12 ani trebuie sa stea pe bancheta din spate, in scaune auto speciale, asigurati corespunzator.

De ce am ales un scaun auto pe site-ul Nichiduta

 

Verisoara mea care asteapta un copil m-a rugat sa ii caut un scaun auto, este preventiva si vrea sa le cumpere din timp. Ok am zis, si am inceput sa caut pe net. In oras, nici pomeneala sa gasesti ceva interesant, asa ca am ales un scaun auto pe site-ul Nichiduta din 3 motive mari si late, dupa cum urmeaza:

  1. Diversitatea: dupa ce am dat o tura pe la Carrefour Drobeta si alte magazine de profil din oras, mi-am dat seama ca imi consum motorina degeaba, timpul la fel. Nu ai ce sa alegi. Modelele sunt urate si chiar daca sunt ieftine nu m-au atras cu nimic. Trebuie sa imi placa si aspectul, nu numai pretul.
  2. Calitatea: preturile mici din magazine nu sunt intotdeauna favorabile din punct de vedere al calitatii. Stim cu totii ca atunci cand cumperi un obiect ieftin, indiferent ce, nu poti sa ai pretentii la calitate.
  3. Pretul corespunde cerintelor mele: nici prea scump, nici prea ieftin. Pretul de mijloc intotdeauna corespunde calitatii medii pe care o cautam. Nu are rost sa cumpar un scaun scump pentru cineva care oricum nu-si va da seama de calitate decat in timp, insa mereu am zis ca nu voi cumpara pentru altii lucruri pe care nu le-as cumpara pentru mine, din punct de vedere al standardelor.

Aveti grija de copii si nu uitati: siguranta inainte de toate.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.