Tolerantia spune o poveste. Este o animatie care se refera la toleranta intre oameni asa cum o cunoastem cu totii. Barbatii sunt niste fiinte complexe care isi doresc dintotdeauna suprematia intr-un grup, intr-o comunitate sau intr-o familie. Animatia Tolerantia infatisaza doi oameni ai pesterii care isi construiesc fiecare cate un templu, ca doi vecini, unul langa celalalt. Problemele apar ca si in ziua de azi, atunci cand se constata diferentele intre personalitate.

Daca astazi certurile apar din invidia unei case mai inalte sau a unei curti mai frumos aranjate, in animatia Tolerantia cearta intre cei doi vecini apare din cauza unui simplu totem. Da, putem numi totem acel bat primitiv. Astfel, pana la auodistrugere nu mai este de cat un pas.

Animatia Tolerantia infatisaza o problema pe care o vedem permanent in ziua de azi: toleranta. Suntem carctere prea impulsive ca sa reusim sa intelegm, sa acceptam si sa toleram un lucru altfel de cat il concepem noi. Din pacate, finalul filmului are logica si la fel vom sfarsi si noi ca civilizatie daca contnuam sa ne respingem si sa ne certam permanent din motive putin importante.

Trebuie sa fim mai intelegatori unii fata de ceilalti, sa ne acceptam asa cum suntem si sa incercam sa apanam conflictele inca din faza incipienta, altfel, suntem la stadiul caracterelor primitive din animatia Tolerantia. Trebuie sa demonstram faptul ca am evoluat si ca nu mai suntem oameni ai pesterii. Putem face acest lucru printr-o convietuire de comun acord cu oameni pe care desi nu ii suportam, ii acceptam alaturi de noi fara sa iscam conflicte.

Prostia este caracteristica oamenilor, nu numai a barbatilor. Atata timp cat nu vom gandi suficient inainte sa actionam, nu vom reusi sa avansam ca civilizatie.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.