Holy Monks este o aminatie care m-a surprins nu neaaparat prin grafica, ci mai de graba prin morala povestii. Dupa cum stim, sunt doua feluri de animatii: cele care impresioneaza prin grafica si actiune, sau cele cu morala. Holy Monks spune povestea a doi calugari budisti ce se lupta intr-o proba de indemanare data de maestrul lor. Avem de-aface cu un calugar gras cu bun simt, si unul slab si nesimtit, rautacios.

Cei doi trebuie sa parcurga un traseu destul de anevoios pentru a aduce un porc aflat la celalalt capat al traseului. Calugarul gras isi face cu greu pasii, isi tine cu greu echilibrul, in timp ce calugarul slab nu numai ca se descurca perfect, insa are timp sa se dea si in spectacol. La porc ajunge primul calugarul slab, insa nu poate sa il care. Abia il urneste de pe loc… Acesta pierde competitia in fata calugarului gras din pricina faptului ca nu-si vede de treaba, vrea mereu sa braveze iar cand celalalt calugar ia porcul, calugarul slab si rautacios incearca sa ii puna bete in roate.

Clipul este unul care m-a facut sa raman atintit in scaun pe toata durata si sa vad in el personajele realitateii mele. Si in jurul meu exista oameni lacomi si rautaciosi, oameni laudarosi care vor sa se dea in spectacol desi nu sunt atat de buni pe cat isi imagineaza ei. Din pacate, aceasta este lumea in care traim. Nu putem fii toti buni sau toti rai, insa trebuie sa invatam continuu si sa ne perfectionam.

Holy Monks este una dintre animatiile mele de suflet si isi are un loc binemeritat in categoria Animatii de pe acest site. Sper sa va placa si voia la fel de mult ca mie si sa intelegeti morala.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.