Pentru cei care nu cunosc, Ionuț Rusu a fost unul dintre participanții la ce de-a doua ediție iUmor, în 2016. Nimic ciudat până aici. Ciudățenia apare în momentul în care te uiți pe canalul de YouTube iUmor și observi că Ionuț Rusu are cel mai vizionat clip de pe canal. Acesta conduce detașat cu 4.5 milioane de vizualizări, fiind urmat de stripperul Brent Ray Fraser care l-a pictat pe Bendeac cu p*la, și pe locul 3, fenomenul Nae Nicolae. Ei bine, dar dacă clipul lui Ionuț Rusu este cel mai vizionat, de ce nu este și personajul care a câștigat concursul iUmor?

Ei bine, lucrurile sunt un pic mai complicate. Dacă ar fi să judecăm după numărul vizualizărilor, ne raportăm la capacitatea unui material de a deveni viral. Clipul lui Ionuț Rusu s-a răspândit online cu viteza ciumei din mai multe motive, după cum urmează: a jucat teatru de comedie iar românii adoră teatrul, a făcut mișto de unguri ceea ce din nou, a contribuit la răspândire, a adus în prim plan meltenismul atât de urât de societatea din ziua de azi.

Ionuț Rusu a devenit cel mai vizionat concurent de la iUmor pentru că a venit cu un material foarte inteligent conceput. În România, există în acest moment lipsă de teatru de comedie la televizor. Standup mai vezi dar teatru de comedie, foarte rar. De ce nu a câștigat Ionuț Rusu iUmor? Ei bine, greu de spus. Poate că românii au râs mai puțin cu toate că s-au simțit cel mai bine în timpul prestației sale. Mie unul mi-a plăcut foarte mult numărul lui și chiar dacă nu a câștigat, cu siguranță va rămâne istorie pentru emisiunea iUmor.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.